PSRM a colectat peste 300 de mii de semnături pentru trecerea la stat prezidențial

Partidul Socialiștilor anunță că a colectat până în prezent peste 300 de mii de semnături pentru trecerea Republicii Moldova la forma prezidențială de guvernare, iar către începutul lunii februarie, numărul semnăturilor colectate urmează să ajungă la peste un milion. Într-o conferință de presă, președinta PSRM, Zinaida Greceanîi, a declarat că, odată ce vor exista împuterniciri prevăzute de Constituție și legislație, va fi posibilă reinstalarea ordinii în țară, eradicarea criminalității și a corupției, transmite IPN.

Politiciana a menționat că cele circa un milion de semnături urmează să fie colectate până pe data de 2 februarie, dată la care președintele țării a propus să fie declarată Ziua statalității Republicii Moldova. „În baza semnăturilor colectate, vor fi operate modificările de rigoare în programul Partidului Socialiștilor și alte documente de partid, în cadrul congresului extraordinar al Partidului Socialiștilor, preconizat pentru primăvara anului 2018”, a notat lidera formațiunii.

Zinaida Greceanîi a mai spus că, începând de săptămâna viitoare, în toate organizațiile raionale și teritoriale ale PSRM vor avea loc conferințe de raportare și alegeri în vederea pregătirii de alegerile parlamentare. Componența candidaților PSRM pentru circumscripțiile uninominale va fi formată după sistemul de votare prealabilă (primaries). „Suntem convinși că lista de candidați pe fiecare circumscripție uninominală pentru Parlament trebuie să fie alcătuită nu de reprezentanți ai aparatului partidului, ci de cetățenii care reprezintă circumscripțiile respective ale țării. În timpul cel mai apropiat, va fi lansată procedura de înaintare a candidaților care vor participa la primaries-urile interne din partea Partidului Socialiștilor. Fiecare organizație regională a PSRM își va înainta candidații proprii pentru formarea listei de partid”, a declarat lidera socialistă.

În altă ordine de idei, membrii PSRM le-au mulțumit locuitorilor municipiului Chișinău „care n-au fost indiferent de soarta orașului”. „Noi vom continua să luptăm pentru fiecare alegator care a participat la referendumul de revocare a primarului general. Vom lupta și pentru toți chișinăuienii, în pofida faptului că unii au devenit victime ai jocului partidelor de dreapta”, a mai spus Zinaida Greceanîi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.