PAS și PPPDA vor crea o Platformă a forțelor europene pentru alegerile din 2018

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr (PPPDA) anunță că vor crea o platformă a forțelor europene antioligarhice în perspectiva participării la alegerile parlamentare din 2018. Declarația a fost făcută de Maia Sandu în cadrul unei conferințe de presă la IPN.

„Sub umbrela Platformei create de PAS și PPPDA ne propunem să aducem toate forțele politice proeuropene și antioligrahice, în primul rând pe acelea cu care am făcut front comun la alegerile prezidențiale din 2016 și reprezentanți dinafara partidelor politice și a politicului în general. De asemenea, persoane respectabile în societate din diferite sfere și membri ai societății civile”, a spus Maia Sandu, președinte PAS.

Integritatea și meritocrația sunt criteriile principale pe care le anunță cele două partide în selectarea subiecților cu care vor face echipă comună. „Pentru asigurarea unui Parlament curat vom constitui o comisie formată din reprezentanți ai societății civile, presei de investigație, pentru a analiza profilul eventualilor candidați și pentru a verifica dacă aceștia corespund celor mai înalte rigori”, a menționat președintele PAS.

Maia Sandu a remarcat că pentru a scăpa de „binomul Plahotniuc-Dodon” este necesar ca toți oamenii integri să se consolideze în jurul unei agende de reformare a țării, de renegare și sancționare a fărădelegilor și să devină o forță care să readucă normalitatea și speranța cetățenilor în clasa politică moldovenească.

Președintele PPPDA, Andrei Năstase, a declarat că platforma forțelor europene se angajează în fața societății să „demonteze cu demnitate regimul criminal care a ruinat țara și a alungat un milion de cetățeni pe drumurile străinătății”.

El a spus că lista candidaților pentru circumscripțiile uninominale va fi înaintată după criterii de meritocrație, iar componența listei electorale va depinde de concluziile experților din rândurile societății civile și jurnaliștilor de investigație. Andrei Năstase a făcut apel și către Diasporă să se implice cât mai mult în procesul de schimbare a regimului cleptocratic.

Mai multe detalii despre crearea și funcționarea platformei, membrii PAS și PPDA au spus că vor oferi mai târziu.

  • maia sandu despre crearea platformei fortelor proeuropene.mp3
  •     0