Dorin Chirtoacă: Locuitorii capitalei au transmis un mesaj prin boicotarea referendumului

Primarul suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, prim-vicepreședinte PL, a ieșit în fața presei imediat după ce procesul de vot a luat sfârșit. Acesta a declarat că  locuitorii Chișinăului au transmis astăzi un mesaj pentru toată republica, boicotând referendumul inițiat de socialiști împotriva sa și i-a îndemnat pe cetățeni să păstreze cursul „proeuropean și pro-românesc” și la alegerile parlamentare, transmite IPN.

Dorin Chirtoacă a spus că oamenii au făcut diferența între minciuna unor oameni care nu vor să facă nimic și au manifestat solidaritate cu munca depusă de el și de echipa de la Primărie timp de zece ani. Prin boicotarea referendumului, locuitorii capitalei au pus la punct „clasa politică și aventurierii care au cheltuit în vânt zece milioane de lei și care au adus un subiect artificial în agenda publică și au dat peste cap viața noastră de mai bine de jumătate de an fără niciun rost sau folos”, a spus Dorin Chirtoacă.

Întrebat ce va face în continuare, edilul suspendat a spus că va lupta pentru dreptate și pentru municipiul Chișinău și a mulțumit tuturor pentru susținere și pentru că au trezit societatea, care se dorea „să fie adusă în amorțire”. De asemenea, Dorin Chirtoacă a făcut apel la socialiști, îndemnându-i  să-și asume răspunderea și să-și prezinte demisia pentru faptul că au abuzat de atenția cetățenilor.

Președintele PL, Mihai Ghimpu, care își marchează astăzi ziua de naștere, a spus că prin referendumul de revocare a edilului capitalei s-a dorit șifonarea viitorului politic al lui Dorin Chirtoacă, însă acest lucru nu le-a reușit socialiștilor. Totodată, locuitorii capitalei, care au boicotat referendumul, au demonstrat că nu susțin manipularea și minciunile socialiștilor precum că Dorin Chirtoacă nu și-ar fi îndeplinit obligațiunile.

Vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, a spus că socialiștii nu au reușit să scoată la vot nici măcar numărul celor care au semnat pentru organizarea referendumului de demitere a primarului capitalei, iar acest lucru trebuie să dea foarte multe semnale pentru PSRM. Răspunsul locuitorilor capitalei la apelul socialiștilor de a veni la referendum a fost pe potrivă. Dacă alegătorii ar fi considerat că Dorin Chirtoacă este un primar corupt, ar fi venit la vot.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.