CEC a început tipărirea buletinelor de vot pentru referendum și alegerile locale noi

Pentru referendumul local privind revocarea primarului general al municipiului Chișinău vor fi tipărite 632 de mii de buletine de vot. 413 mii de buletine sunt în limba română, iar celelalte – în limba rusă. Buletinul de vot va avea lățimea de 160 mm și lungimea de 120 mm. Pentru tipărirea acestora se vor cheltui peste 98 de mii de lei, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Electorale Centrale, pentru alegerile locale noi ale primarilor din zece localități, care vor avea loca în aceeași zi – 19 noiembrie, vor fi tipărite 29 de mii de buletine de vot. Cel mai lung buletin de vot, de 216 mm, va fi în localitatea Sângera, municipiul Chișinău, unde în cursa pentru funcția de primar sunt înscriși șase concurenți electorali.

Duminică, 19 noiembrie, vor avea loc alegeri noi ale primarilor orașului Sângera, municipiul Chișinău, comunei Berlinți, raionul Briceni, comunei Zârnești, raionul Cahul. Alegeri sunt anunțate și în comuna Plopi, raionul Cantemir, comuna Ștefănești, raionul Florești, satul Fundurii Noi, raionul Glodeni, comuna Lăpușna din Hâncești, comuna Sărăteni din Leova, satul Căpriana din Strășeni și comun Ghiliceni din Telenești.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.