Consilierii PSRM cred că Dorin Chirtoacă nu va fi condamnat

Aleșii locali ai PSRM consideră că primarul suspendat al capitalei Dorin Chirtoacă nu va fi condamnat și aceasta pentru că ar fi oferit terenuri procurorilor și judecătorilor, transmite IPN.

Consilierul Alexandr Odințov a spus, într-o conferință de presă, că toți vorbesc despre dosarul parcărilor din capitală, în care este vizat Dorin Chirtoacă, dar nimeni nu spune nimic despre cel de-al doilea caz penal în care figurează, și anume cel privind compensațiile oferite colaboratorilor organelor de drept pentru procurarea de locuințe. În total, ar fi avut loc astfel de tranzacții către 81 de persoane. Problema este, susține Odințov, că dispoziția edilului nu a trecut prin Consiliul municipal și, ca rezultat, s-au alocat ilegal din bugetul municipal 69 de milioane de lei. Consilierul a menționat că este clar că o asemenea acțiune este o încălcarea a atribuțiilor de serviciu.

Alexandr Odințov a mai spus că Dorin Chirtoacă a facilitat, într-un alt caz, ca procurorii și judecătorii să obțină terenuri pentru locuințe, iar ca rezultat, pentru beneficiile primite, aceștia nu vor emite o sentință de condamnare a edilului la privațiune reală de libertate, consideră alesul local.

Un alt consilier, Victor Poleacov, a spus că nu este exclus că Dorin Chirtoacă poate reveni la conducerea Primăriei în cazul în care oamenii nu-l vor demite prin referendum. În context, socialiștii au chemat repetat alegătorii din Chișinău să vină la referendumul din 19 noiembrie.

Vineri, 10 noiembrie, după mai bine de cinci luni de arest la domiciliu, Dorin Chirtoacă a fost plasat sub control judiciar. Acesta nu are voie să meargă la locul de muncă sau în locurile unde se află persoanele vizate în dosar. La fel, trebuie să se prezinte la instanță ori de câte ori este citat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.