PSRM cere în instanță anularea numirii Silviei Radu în funcția de primar interimar

Consilierii din fracțiunea Partidului Socialiștilor din Consiliul municipal Chișinău înaintează în instanță o cerere prealabilă prin care solicită anularea dispoziției de numire a Silviei Radu în funcția de primar interimar al capitalei, întrucât, potrivit lor, această decizie este ilegală. „Un primar interimar nu poate numi un primar interimar”, a declarat liderul fracțiunii, Ion Ceban, într-o conferință de presă, susținută miercuri, 8 noiembrie, transmite IPN.

Ion Ceban a menționat că cererea este semnată de 19 consilieri municipali ai PSRM. Socialiștii vor înainta o sesizare și la Curtea Constituțională.

Consilierul a declarat că legea oferă „competențe regești” primarului general și această lege a fost votată de Partidul Liberal, care acum, spune el, se „bocește” pe situația creată. În opinia sa, anume această lege a fost utilizată pentru a o numi în funcție pe Silvia Radu. „Noi în continuare considerăm că acest lucru – și el nu a fost negat de Partidul Democrat – a fost organizat de către Partidul Democrat”, a mai spus Ion Ceban.

Potrivit lui, PL mizează că Dorin Chirtoacă nu va fi demis la referendumul din 19 noiembrie și va reveni la Primărie, devenind șantajabil prin dosarele pe care le are. Ion Ceban este de părere că unica soluție pentru a împiedica preluarea capitalei de către PDM este organizarea alegerilor anticipate în municipiul Chișinău. Există două căi ca să se ajungă la un scrutin anticipat: fie trece referendumul de revocare din funcție a primarului suspendat Chirtoacă, fie acesta își depune benevol demisia.

Consilierul socialist spune că acum chișinăuienii au de ales între a participa la referendum sau a da pe mâna democraților capitala.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.