Vlad Plahotniuc: De ce lăsați PDM să vă pună primarul?

Partidul Democrat nu are aspirații politice în ceea ce privește Primăria municipiului Chișinău, dar este gata să sprijine, prin intermediul Guvernului, toate proiectele bune pentru capitală și care vor fi în interesul cetățenilor. Astfel a comentat liderul PDM, Vlad Plahotniuc, la un briefing de presă, acuzațiile unor formațiuni politice precum că Partidul Democrat ar fi acaparat, prin acțiuni de atac raider, Primăria Chișinău, numind doi viceprimari apropiați partidului, dintre care unul este și primar interimar, transmite IPN.

Vlad Plahotniuc a remarcat faptul că, imediat cum au fost numiți viceprimarii, în ziua de luni, 6 noiembrie, PL și PSRM au ieșit la rampă practic cu aceeași declarație. Vlad Plahotniuc i-a întrebat pe liderului PL Mihai Ghimpu și pe șeful statului Igor Dodon, care a condus PSRM până să devină președinte, de nu au desemnat ei un primar interimat în condițiile în care, împreună, dețin majoritatea în Consiliul municipal Chișinău. „De ce lăsați PDM, care are un singur consilier în CMC, să vă pună primarul interimar și viceprimarii?”, a întrebat Vlad Plahotniuc.

Democratul a mai spus că cele două formațiuni se tem că lucrurile în Primăria capitalei se vor schimba spre bine, că pierd controlul asupra instituției care până acum le-a adus lor satisfacție și beneficii, iar locuitorilor capitalei – insatisfacție. Politicianul a mai spus că e timpul să fie corectate greșelile făcute de către administrația anterioară a Primăriei. „Am decis cu colegii că, indiferent cine va conduce Primăria capitalei, o să găsim o cale de a conlucra activ pentru eficientizarea activității ei”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Luni, 6 noiembrie, viceprimarul Nistor Grozavu, care asigura interimatul funcției de primar general, a  semnat o dispoziție prin care i-a numit în fucțiile de viceprimari pe consilierul municipal Ruslan Codreanu şi pe Silvia Radu, fost director al companiei Gas Natural Fenosa. Ultimei i-au fost transmise și competențele de primar general interimar.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.