Vlad Plahotniuc: Instituțiile de drept se vor ocupa de regizorii scenariului fals

Liderul Partidului Democrat Vlad Plahotniuc spune că instituțiile de drept „se vor ocupa” de cei care au pregătit și au realizat interviul cu interlopul Vitalie Proca, cât și de cei care l-au promovat. Făcând declarații de presă, după ședința săptămânală a formațiunii, liderul PDM a spus că oponenții politici dintotdeauna au lovit în partid atunci când acesta a fost puternic, transmite IPN.

Potrivit lui Vlad Plahotniuc, opinia publică a fost bulversată de ce a auzit săptămâna trecută. „A auzit ce spune un criminal ordinar, condamnat la 21 de ani în România, cum psihanalizează Maia Sandu spusele criminalului și cum împărtășește poziția acestuia. Apoi un alt expert în interpretarea vorbelor criminalilor, Igor Dodon, a completat-o pe Maia Sandu cu o abordare filozofică”, a comentat Vlad Plahotniuc reacțiile apărute după difuzarea interviului.

Liderul PDM a mai spus că o parte a presei, care se consideră liberă, a susținut spusele lui Vitalie Proca, de parcă a participat direct la tot ce a declarat interlopul. Vlad Plahotniuc susţine că regizorii interviului, care se află peste hotare, au ajuns în pană de teme și fabrică scenarii.

Joi, 2 noiembrie, postul de televiziune Jurnal TV, a difuzat un interviu în exclusivitate cu interlopul Vitalie Proca, condamnat la închisoare în România, în care acesta a spus că în 2012 a atentat la viața omului de afaceri Gherman  Gorbunțov la comanda lui Vlad Plahotniuc. Cu două zile înainte de difuzarea interviului, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a prezentat într-o conferință de presă schema organizării tentativei de omor, care s-a soldat cu rănirea lui Gorbunțov. Potrivit procurorilor, persoanele audiate au confirmat că executorul, Vitalie Proca, a acționat la comanda lui Renato Usatîi, iar contra unei sume de bani ar fi acceptat să numească un alt comanditar – pe Vlad Plahotniuc.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE