PSRM: Primăria municipiului Chișinău este condusă de astăzi de PDM

Numirea lui Ruslan Codreanu și a Silviei Radu în funcțiile de viceprimari ai municipiului Chișinău, printr-o dispoziție a primarului interimar, este „o acțiune de atac raider asupra Primăriei Chișinău și de uzurpare a puterii”. Este poziția Partidul Socialiștilor, care și-a anunțat intenția de a contesta în instanța de judecată dispoziția lui Nistor Grozavu prin care au fost numiți viceprimarii, transmite IPN.

Deputatul Bogdan Ţârdea a spus, într-o conferință de presă, că PDM controlează astăzi toate instituțiile în stat. A corupt deputații și a creat o majoritate parlamentară care susține tot ce propune Guvernul condus tot de PDM. Potrivit lui Bogdan Ţârdea, PDM, care a acumulat la alegerile locale din 2015 doar puțin peste 2% sufragii în Chișinău, revenindu-i un singur mandat de consilier, prin atac raider și-a desemnat în fruntea capitalei doi reprezentanți. „Asistăm la o lovitură de stat. S-a încălcat legea. Nistor Grozavu nu a fost în drept să numească viceprimarii”, a declarat Bogdan Ţârdea.

Un alt deputat socialist, Vasile Bolea, a spus că Nistor Grozavu nu este în drept să semneze o dispoziție de numire a viceprimarilor. Legea prevede numirea viceprimarilor prin dispoziția primarului general doar după două tentative eșuate de numire în Consiliul municipal Chișinău. Faptul că această chestiune a fost pe ordinea CMC, dar a fost retrasă, de două ori, fără examinare, nu poate fi considerată tentativă eșuată.

Socialiștii îndeamnă partidele care anterior au anunțat despre boicotarea referendumului de revocare a primarului general să iasă totuși la vot, ca să fie revocat primarul și să fie organizate alegeri locale anticipate.

Silvia Radu și Ruslan Codreanu au fost numiți viceprimari ai capitalei prin dispoziția primarului interimar. Totodată, Nistor Grozavu a semnat o declarație prin care a anunțat că se retrage din funcția de primar interimar. Interimatul funcției de primar general urmează să fie asigurat de către Silvia Radu.

Silvia Radu este fost director al companiei Gas Natural Fenosa şi a candidat în 2016 la funcția de președinte al Republicii Moldova. Ruslan Codreanu este consilier municipal.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.