Harta circumscripțiilor uninominale a fost prezentată spre aprobare Guvernului

Comisia națională pentru constituirea circumscripțiilor uninominale permanente a prezentat Guvernului spre aprobare lista circumscripțiilor uninominale. Conform hărții finale, care cuprinde în total 51 de circumscripții, 48 vor fi constituite pe teritoriul Republicii Moldova, iar trei în afara țării, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al executivului.

În municipiul Chișinău au fost formate 11 circumscripții, în municipiul Bălți și pe teritoriul Unității Teritorial Administrative Găgăuzia – două circumscripții. Totodată, din cele 48 de circumscripții din țară, două vor fi create pentru teritoriul din stânga Nistrului: una pentru localitățile Camenca, Rîbnița, Dubăsari, Grigoriopol, iar cealaltă –pentru Slobozia, municipiul Tiraspol și Tighina.

Pentru reprezentarea teritoriilor din afara țării unde se află cetățeni moldoveni au fost constituite trei circumscripții uninominale: o circumscripție în est de Republica Moldova, o circumscripție în vest de Republica Moldova și una pentru Statele Unite ale Americii și Canada.

Conform Codului Electoral al Republicii Moldova, alegerile parlamentare se organizează în baza unei circumscripții naționale, care cuprinde întreg teritoriul Republicii Moldova și secțiile de votare din străinătate, precum și în baza a 51 de circumscripții uninominale, inclusiv constituite pentru localitățile din stânga Nistrului și peste hotare.
 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.