Nistor Grozavu nu poate propune candidaturile la funcția de viceprimar, PL

Încercarea primarului interimar Nistor Grozavu de a propune Consiliului municipal Chișinău numirea viceprimarilor are loc cu încălcarea Legii cu privire la statutul municipiului Chișinău și a Constituției. O notă de poziție în acest sens a emis Partidul Liberal.

Potrivit liberalilor, desemnarea candidaților la funcția de viceprimar este prerogativa expresă a primarului general al municipiului Chișinău, în cazul dat Dorin Chirtoacă, care are votul cetățenilor, nu și a primarului interimar Nistor Grozavu, care are un mandat limitat, de administrare a treburilor interne și nicidecum un mandat complet.

Liberalii susțin că tentativa din 31 octombrie de includere pe ordinea de zi a ședinței CMC a chestiunii privind numirea a doi viceprimari s-a făcut în cadrul unei alianțe tacite dintre PDM și PSRM, care încălcă legea și vor să uzurpeze funcțiile din cadrul Primăriei Chișinău.

„Nistor Grozavu nu poate propune candidaturile la funcția de viceprimar și nici nu-i poate numi ulterior prin dispoziție”, se spune în comunicatul PL.

Cei doi viceprimari propuși sunt Silvia Radu, fost director Gas Natural Fenosa și candidat la alegerile prezidențiale, și Ruslan Codreanu, consilier municipal. Chestiunea a exclusă de pe ordinea de zi, dar apare din nou pe ordinea de zi a ședinței anunțate pentru 3 noiembrie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.