Igor Dodon l-a invitat pe Klaus Iohannis să viziteze Republica Moldova

Igor Dodon l-a invitat pe președintele României, Klaus Iohannis, să viziteze Republica Moldova. O scrisoare oficială adresată lui Klaus Iohannis, i-a fost înmânată ambasadorului României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, în cadrul unei discuții cu șeful statului, transmite IPN.

Potrivit lui Igor Dodon, e necesar „să fie închegată o comunicare responsabilă și constructivă” cu președintele României.

„Am toată convingerea că numai prin discuții repetate pot fi depășite asperitățile și dificultățile care mai apar în relațiile dintre state sau dintre instituții și mizez pe faptul că președintele României este deschis să accepte un dialog la Chișinău, în orice perioadă comodă pentru dumnealui”, a scris Igor Dodon pe o rețea de socializare după întrevederea cu Daniel Ioniță.

Președintele l-a asigurat pe ambasadorul României că relațiile moldo-române sunt și vor rămâne a fi fundamentale pentru Republica Moldova, în virtutea vecinătății, a evenimentelor istorice comune și a afinităților culturale. Potrivit lui, cele două state independente și suverane trebuie să găsească noi oportunități de cooperare respectuoasă și benefică pentru cetățeni.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.