Igor Dodon anunță crearea unui Sfat al Specialiștilor pe lângă președinte

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, informează că va crea în curând un Sfat al Specialiștilor pe lângă președinte, activitatea căruia va ţine de elaborarea politicilor de guvernare pentru următorii ani. Igor Dodon a scris pe o rețea de socializare că în componența organului ar urma să intre profesioniști de la cele mai importante instituții, transmite IPN.

Potrivit șefului statului, la ședințele Sfatului Specialiștilor vor fi căutate soluții cum să fie restabiliți în funcție funcționarii concediați în urma reformelor din administrația publică. „Reforma Guvernului lovește în mii de profesioniști. Aceștia sunt nevoiți să părăsească locul de muncă pentru a fi înlocuiți de persoane fără experiență, multe dintre ele afiliate Partidului Democrat” a scris Igor Dodon.

Președintele spune că primește în fiecare zi plângeri din partea cetățenilor care sunt impuși să renunțe la activitatea lor de-o viață. „Așa abordare este inacceptabilă. Atunci când am venit la Președinție am lăsat intactă echipa de profesioniști din instituție, indiferent de opțiunile lor politice. Politicienii vin și pleacă, dar specialiștii în domeniu trebuie să-și păstreze funcțiile”, a mai scris Igor Dodon.

Specialiștilor va fi susținut din surse extrabugetare. Cei interesați de colaborare și implicare pot expedia CV-urile la adresa presa@prm.md.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.