Blocul PAS-PPPDA va fi valabil și pentru alte alegeri decât cele parlamentare

Blocul electoral format de Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr va fi valabil și pentru alte scrutine decât cel parlamentar. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

„Când am vorbit despre unitatea forțelor democratice, antioligarhice, pro-europene, m-am referit la o agendă mult mai lungă decât prezidențialele. M-am referit la agenda parlamentarelor, localelor și cred că asta ar trebui să fie preocuparea noastră”, a declarat președintele PPPDA, Andrei Năstase.

Potrivit lui, un motiv în plus pentru a merge pe această cale ține și de modificarea sistemului electoral. „Vom continua în același sens conștienți fiind că doar prin unitatea noastră putem să înlăturăm această guvernare”, spune liderul PPDA.

Maia Sandu, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, a declarat că cele două partide trebuie să fie foarte puternice în următoarele alegeri parlamentare ca să poată păstra parcursul european al țării. „Cred că toată lumea s-a convins că parteneriatul nostru la prezidențiale a dat roade. Acum noi suntem dispuși la prima etapă să scăpăm țara de acest binom toxic Plahotniuc-Dodon și la a doua etapă să reconstruim lucrurile pentru că au fost deteriorate foarte multe”, spune Maia Sandu.

Lidera PAS a declarat că împreună cu PPPDA sunt în căutarea celei mai bune formule pentru a obține cel mai bun rezultat la alegerile parlamentare și își doresc să discute și despre următoarele scrutine.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.