PDM cere Guvernului să ia măsuri față de abuzurile comise de inspectorii de patrulare

Conducerea Partidului Democrat din Moldova cere responsabililor din Guvern să ia măsuri în privința abuzurilor comise de polițiștii de patrulare, astfel încât aceștia să nu mai poată opri șoferii în trafic decât atunci când ultimii încalcă legea. Solicitarea vine după multiplele plângeri parvenite din partea cetățenilor, a anunțat președintele PDM, Vlad Plahotniuc, după tradiționala ședință săptămânală de la sediul partidului, transmite IPN.

Vlad Plahotniuc a declarat că a cerut cu ceva timp în urmă colegilor din Guvern să vină cu o analiză a situației și a aflat că, în cadrul procesului de reformă, sute de polițiști a căror atribuție era să patruleze și să asigure ordinea publică s-au recalificat în agenți de poliție rutieră. Astfel, în loc de 300 de agenți de poliție rutieră, astăzi sunt peste o mie și toți nu fac altceva decât să oprească mașini, de multe ori fără motiv, iar așa-zisele controale de rutină devin generatoare de corupție și hărțuire a șoferilor.

Un alt subiect discutat la ședința PDM a fost reforma sistemului de învățământ, propunându-se instituirea unui moratoriu la închiderea școlilor. „Nicio școală nu mai trebuie închisă până evaluăm minuțios experiența precedentă a optimizărilor în fiecare caz aparte și identificăm soluții care nu ar afecta interesele cetățenilor și ale comunităților”, a spus președintele PDM, subliniind că orice reformă trebuie să aibă o față umană și să pornească de la necesitățile oamenilor și realitățile sociale.

La ședința PDM s-a discutat și despre posibilitatea identificării surselor necesare de către Guvern pentru a majora salariile cadrelor didactice, scutirea acestora de taxele pe care le achită pentru cursurile de formare continuă, dar și revizuirea programei școlare, a mai spus Vlad Plahotniuc. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.