PSRM solicită declararea lui Traian Băsescu persona non-grata în Republica Moldova

Partidul Socialiștilor solicită autorităților declararea fostului președinte al României Traian Băsescu persona non-grata pe teritoriul Republicii Moldova, transmite IPN.

Într-o declarație făcută publică de formațiune, socialiștii își motivează solicitarea prin faptul că Traian Băsescu s-ar implica în treburile interne ale statului. PSRM nu precizează însă care sunt acțiunile lui Traian Băsescu pe care le consideră intervenție „în treburile interne ale unei țări suverane”.

În aceeași declarație, Traian Băsescu este acuzat că ar susține reconstituirea într-un alt format a Alianței pentru Integrare Europeană – cu PLDM și PL.

Potrivit PSRM, se urmărește lichidarea Moldovei în anul 2018. „Deși a devenit evident că Republica Moldova nu poate adera la UE chiar și în viitorul îndepărtat,  proiectul de unificare cu România, care prevede „eurointegrarea prin ușa din spate", a devenit planul de bază al grupului de la guvernare”, se spune în declarația socialiștilor.

PSRM reiterează sprijinul pentru poziția președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, privind revenirea în scoli la disciplina „Istoria Moldovei”. Totodată, formațiunea îndeamnă toate forțele patriotice să creeze front comun pentru apărarea statalității Moldovei și identitatea poporului moldovenesc.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.