Moldova ratează finanțări de 28 de milioane de euro de la UE

Uniunea Europeană anunță că nu va mai transfera fonduri pentru bugetul de stat al Republicii Moldova pentru a susține reformele în sectorul justiției, transmite IPN.

Delegația UE la Chișinău menționează într-un comunicat de presă că UE a urmărit cu atenție procesul de implementare a reformelor și a notat că autoritățile din Republica Moldova au arătat un angajament insuficient pentru a implementa reforme în sectorul justiției în anii 2014 și 2015. Cu alocarea insuficientă a fondurilor și a personalului, reformele necesare nu au fost implementate. Ca rezultat, progresul înregistrat nu a fost suficient.

Acest lucru înseamnă că autoritățile din Republica Moldova nu au îndeplinit condițiile UE pentru a primi un ultim transfer financiar în cadrul programului de reforme al sectorul justiției, în valoare de 28 de milioane de euro. Această sumă nu va fi transferată în bugetul de stat al Republicii Moldova, ci va rămâne la UE.

Șeful Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko, a menționat că UE continuă să ofere suport moldovenilor care lucrează din greu pentru un viitor mai bun. „Analizăm acum modul  în care am putea să ajutăm cetățenii în anii care vin. Noi dorim să oferim prioritate proiectelor care îmbunătățesc direct viața moldovenilor”, a declarat ambasadorul.

 UE a pus în așteptare plățile pentru suportul bugetar din alte patru sectoare. Data la care vor fi făcute plățile va fi clarificată în timp util.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.