Pavel Filip: Relațiile dintre Moldova și Rusia sunt în stare de îngheț

Relațiile dintre Republica Moldova și Federația Rusă se află practic în stare de îngheț. Declarația a fost făcută de premierul Pavel Filip în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune, transmite IPN.

Potrivit prim-ministrului, relațiile dintre Moldova și Rusia sunt în stare de îngheț pentru că cele două state nu comunică la nivel guvernamental. „Nu suntem fericiți absolut de acest lucru”, a spus Pavel Filip. Premierul a menționat că vicepremierul rus Dmitri Rogozin era și co-președinte al Comisiei interguvernamentale și din moment ce nu poate veni în Moldova aceasta înseamnă că nu se discută problemele care trebuie să fie mișcate din loc.

Prim-ministrul a declarat că pentru Republica Moldova este importantă relația cu Federația Rusă și că își dorește o relație bună cu Rusia. „Chiar dacă suntem o țară mai mică, ne dorim ca aceste relații să fie bazate pe respect reciproc”, a spus Pavel Filip.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii din cauza mai multor declarații publice ”care poartă caracter neprietenesc, denigrator și ofensator la adresa Republicii Moldova și poporului său”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.