PSRM critică deciziile unor partide de a boicota referendumul pentru demiterea primarului

Partidul Socialiștilor dezaprobă deciziile unor formațiuni politice de centru-dreapta de a determina locuitorii capitalei să boicoteze referendumul din 19 noiembrie pentru demiterea primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă. Potrivit unei declarații difuzate presei joi, 5 octombrie, chemările de a nu participa la plebiscit sunt încercări de a păstra starea de incertitudine și haos în capitală, transmite IPN.

Potrivit PSRM, Dorin Chirtoacă, de când a preluat administrarea treburilor municipale, a distrus tot ce mai rămăsese bun în Chișinău, iar astăzi capitala Republicii Moldova a ajuns unul dintre cele mai urâte orașe de pe glob. „Astăzi, în capitală nu e doar haos, ci și incertitudine, iar acele partide care cheamă cetățenii la boicotarea referendumului de demitere a primarului capitalei nu fac altceva decât să opteze indirect pentru păstrarea acestei situații”, se spune în declarație.

Socialiștii insistă că orașul Chișinăul trebuie scos din criza în care se află de mai bine de zece ani și îndreptat pe o cale de dezvoltare, iar acest lucru e realizabil doar prin înlăturarea din funcție a primarului „incompetent și corupt”. „Acest lucru și-l doresc marea majoritate a cetățenilor din capitală cu care PSRM este în contact direct și permanent. A opta pentru menținerea haosului și incertitudinii din oraș nu este doar o crimă, ci și un afront direct adus locuitorilor capitalei”, sunt de părere socialiștii.

PSRM vine cu un apel către partidele ce au decis să boicoteze referendumul să conștientizeze gravitatea acțiunilor și poziției anunțate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.