Comitetul de Asociere Republica Moldova-UE se va întruni în curând la Chișinău

Comitetul de Asociere Republica Moldova-UE urmează să se întrunească pe 19 octombrie, la Chişinău. În acest context, la ședința Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană (CGIE), prim-ministrul Pavel Filip a solicitat autorităților să pregătească informațiile care urmează a fi prezentate, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Pavel Filip a accentuat necesitatea îmbunătățirii capacităților de comunicare între instituțiile Republicii Moldova și partenerii europeni pentru a asigura informarea corectă a acestora despre reformele și progresele înregistrate în implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.

Premierul s-a referit și la dezbaterile organizate recent în cadrul Parlamentului European privind situația din Republica Moldova. Pavel Filip a spus că deputații europeni au remarcat că starea de lucruri din Moldova s-a îmbunătățit, iar susținătorii Republicii Moldova capătă o pondere mai mare. „Suntem puternici doar prin munca pe care o facem pentru realizarea Acordului de Asociere Republica Moldova-UE și a obligațiilor asumate”, a conchis șeful executivului.

În cadrul ședinței CGIE au fost analizate, de asemenea, evoluțiile privind îndeplinirea angajamentelor asumate de către Republica Moldova în domeniul sanitar şi fitosanitar. În context, ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Vasile Bâtcă, a menționat că în primele nouă luni ale anului curent au fost transpuse în legislația națională zece acte comunitare, iar în trimestru patru al anului 2017 urmează să fie armonizate alte 11 documente.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.