Maia Sandu și Andrian Candu despre participarea la referendumul anti-Chirtoacă

Partidul Politic Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Democrat din Moldova (PDM) vor boicota referendumul de demitere a primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, care va avea loc pe 19 noiembrie, dar din motive diferite. Declarații în acest sens au fost făcute de președintele Parlamentului, prim-vicepreședinte al PDM, Andrian Candu, și lidera PAS, Maia Sandu, în cadrul emisiunii de dezbateri de la postul public de televiziune, Moldova 1, citat de IPN.

Andrian Candu a afirmat că PDM nu va participa la referendum, deoarece acesta este jocul politic al Partidului Socialiștilor. „Deși merită într-un fel să nu mai fie primar, în același timp, considerăm că acest exercițiu nu ne aparține nouă, aparține Partidului Socialiștilor, este jocul lor. Nu vrem să participăm și vom boicota, nu vrem să promovăm interesele altor partide, mai ales ale unui partid de stânga”, a declarat Andrian Candu.

Maia Sandu este de părere că referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă de la șefia Primăriei este un joc al PDM-PSRM. „Atunci când a venit inițiativa societății civile de demitere prin referendum a lui Dorin Chirtoacă, organele de drept pe care le controlează PDM nu au permis acest lucru, acum a permis. Bănuim că este o răsplată PSRM-ului pentru alte servicii”, a spus Maia Sandu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.