Igor Dodon: Domnul Candu trebuie să-și ceară scuze, dar nu în fața guvernelor străine

„Domnul Candu într-adevăr trebuie să-și ceară scuze. Mult și repetat. Dar nu în fața guvernelor străine, ci în fața propriilor cetățeni, pentru dezamăgirile, problemele sociale și ilegalitățile pe care le-au comis guvernările democrate în ultimii ani”. Este comentariul președintelui Igor Dodon la gestul președintelui Parlamentului, Andrian Candu, care, la întrevederea trilaterală cu președintele Camerei Deputaților și președintele Senatului României, a adus scuze României pentru „declarațiile tăioase ale lui Igor Dodon din ultima perioadă”, transmite IPN.

„Cât privește relațiile cu România, noi suntem două popoare înrudite, dar fiecare cu istoria și țara sa. Niciodată nu am fost și nu voi fi antiromân, dar voi condamna unionismul și voi pleda pentru protejarea statalității Republicii Moldova”, a scris șeful statului pe Facebook.

Președintele Parlamentului a efectuat o vizită de lucru în România, unde a participat la Summitul Aspen Energy, organizat anual de către Institutul Aspen România. Totodată, șeful legislativului a avut o întrevedere trilaterală cu Nicolae-Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.