PAS îl denunță pe Vlad Plahotniuc

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a depus la Procuratura Generală un denunț împotriva liderului Partidului Democrat (PDM) Vlad Plahotniuc, cu cererea de a-l trage la răspundere penală pentru uzurparea puterii în stat. Lidera PAS, Maia Sandu, a spus că liderul PDM controlează toate puterile în stat, acțiune ce contravine Constituției Republicii Moldova, iar autoritățile tolerează acest lucru, transmite IPN.

Maia Sandu a remarcat că PDM, care la alegerile parlamentare din 2014 a obținut 15% din voturile alegătorilor, iar ca rezultat s-a ales cu 19 mandate din 101 în Parlament, în prezent deține majoritatea, forțând  mai mulți deputați să lase formațiunile din care au făcut parte și să adere la democrați. Parlamentul a ajuns o instituție care adoptă deciziile impuse de către Vlad Plahotniuc, a declarat lidera PAS.

Maia Sandu spune că Vlad Plahotniuc controlează astăzi și puterea executivă. Toate deciziile Guvernului sunt anunțate de către Vlad Plahotniuc, iar Guvernul se întrunește doar în ședințe formale pentru a confirma ceea ce indică „șeful”. „Și puterea judecătorească este controlată de către această persoană. Prin intermediul CSM, controlat de PDM, Vlad Plahotniuc reușește să numească în funcție toți judecătorii obedienți”, a mai spus Maia Sandu.

Și despre Procuratura Generală, Maia Sandu susține că este o instituție capturată, coruptă şi controlată politic de către Vlad Plahotniuc. „Suntem aici pentru a insista ca această instituție să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, pentru că uzurpatorii nu sunt veșnici și atunci când cei care îi protejează astăzi vor răspunde pentru abuzurile pe care le comit, vor trebui să răspundă şi cei care nu i-au măsuri”, a spus liderul PAS.

Lidera PAS a amintit că un asemenea denunț partidul pe care îl conduce a depus şi împotriva președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.