PPPDA propune reducerea cotei TVA pe mai multe domenii

Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr înaintează guvernării propuneri privind micșorarea taxei pe valoarea adăugată (TVA) pe mai multe domenii. Documentul a fost prezentat marți, 19 septembrie, la o conferință de presă și mai prevede micșorarea contribuțiilor sociale cu 6%, a contribuțiilor medicale – cu 2% și cu 50% a impozitului pe venit pentru întreprinderile mici și mijlocii, transmite IPN.

Liderul PPPDA Andrei Năstase a spus că documentul mai propune anularea impozitului pe dividende și introducerea unui impozit consolidat pentru mai multe domenii ale economiei.

Micșorarea TVA până la 8% se propune pentru toate produsele alimentare pe întregul lanț valoric, precum și pentru toate băuturile nealcoolice. „Documentul a fost elaborat pentru a reducere economia tenebră prin despovărarea fiscală a businessului legal, îmbinată cu sancționarea dură a tuturor acțiunilor financiar-economice nedeclarate”, a declarat Andrei Năstase.

Alexandru Slusari, vicepreședinte al PPPDA, a declarat că în urma implementării măsurilor respective întreprinderile de procesare nu vor mai avea nevoie să apeleze la diferite scheme cu implicarea firmelor-fantomă și să opereze cu diverse cantități de produse nedeclarate în vederea optimizării cheltuielilor. „Astfel, va fi stimulată creșterea volumului vânzărilor oficiale, ceea ce va compensa pierderile bugetului în urma micșorării cotei TVA. Bugetul de stat va economisi sute de milioane de lei în procesul restituirii TVA exportatorilor”, a declarat Alexandru Slusari.

Propunerile formațiunii politici urmează să fie transmise Guvernului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.