PDM cere investigarea incidentului de la protestul de duminică

PDM a emis un comunicat de presă în care menționează că partidul „condamnă vehement modul în care ieri, 17 septembrie, în timpul protestului organizat de opoziție, câteva persoane au încercat să intre cu un microbuz în mulțime, forțând în acest fel cordonul de polițiști care asigura ordinea publică”. Incidentul ar fi putut avea urmări tragice, dacă forțele de ordine nu ar fi intervenit prompt pentru a opri înaintarea microbuzului, se spune în comunicat.

PDM cere instituțiilor abilitate să investigheze de urgență incidentul și să prezinte opiniei publice cine sunt cei care au încercat să comită această faptă. „Condamnăm modul cinic în care liderii PAS și PDA, Maia Sandu și Andrei Năstase, organizatori ai protestului de ieri, au așteptat pasiv să vadă cum microbuzul trece peste cordonul de polițiști. Ceea ce s-a întâmplat ieri la protestul opoziției este un act iresponsabil, pe care opinia publică trebuie să-l cunoască, la fel cum trebuie să cunoască neîntârziat rezultatele anchetei privind acest act deosebit de grav, care ar fi putut duce la o situație tragică”, se mai spune în comunicat.

Duminică, 17 septembrie, Consiliul Marii Adunări Naționale a organizat un protest antiguvernamental. În timpul protestului un microbuz a fost ridicat de polițiști. Potrivit liderului Platformei DA, Andrei Năstase, în microbuz se afla tehnica audio și boxele folosite la protest. Inspectoratul General al Poliției a venit cu o reacție, declarând că microbuzul a intrat în mulţime şi s-a deplasat în direcţia cordonului de poliţişti, punând în pericol viaţa şi sănătatea celor prezenţi la protest. Bărbatul aflat la volan, care s-a demonstrat că nu este proprietarul mașinii, a fugit de la fața locului. Pe marginea acestui caz a fost pornită o cauză penală.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.