Igor Dodon: Îmi rezerv dreptul de a convoca Marea Adunare Națională

Președintele Igor Dodon declară că își rezervă dreptul de a convoca Marea Adunare Națională, dacă Partidul Democrat, aflat la guvernare, va agrava în continuare situația din Republica Moldova. Afirmația a fost făcută de șeful statului în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune PRO TV Chișinău, citată de IPN.

Igor Dodon s-a referit la două situații în care ar putea convoca Marea Adunare Națională. „În cazul în care va încerca să dezlănțuie un conflict militar pe Nistru, un război de care nu avem nevoie sau dacă va încerca să demită președintele care a fost ales de popor. Atunci, noi ne rezervăm dreptul să convocăm Marea Adunare Națională, unde să cerem cetățenilor să decidem ce facem mai departe”, a declarat șeful statului.

Președintele susține că nu-și dorește destabilizarea situației în Republica Moldova, dar este provocat în permanență de mulți actori, inclusiv de PDM. „PDM vrea o destabilizare pentru că astfel și-ar justifica lipsa de rezultate. Se închid școlile, vedeți ce-i cu spitalele, prețurile, medicamentele etc. Lor le-ar trebui acum o destabilizare și ei mă provoacă, dar noi o să acționăm foarte calm”, afirmă Igor Dodon.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.