PL refuză să facă parte din comisia care va crea circumscripțiile uninominale

Partidul Liberal nu va face parte din comisia care va crea circumscripțiile uninominale pentru alegerile parlamentare. Declarația a fost făcută de către liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune Pro TV Chișinău, citat de IPN.

Mihai Ghimpu a declarat că această comisie trebuie să fie formată din cei care au votat legea privind sistemul electoral mixt. Liderul PL a menționat că fiind partener de guvernare cu PL, Partidul Democrat nu a discutat despre proiectul legii cu liberalii, dar cu socialiștii. „Noi am atacat la Curtea Constituțională această lege și nu recunoaștem nimic. Ea este neconstituțională”, a spus președintele PL.

Liderul liberalilor se întreabă ce fel de democrație va fi aceea când un deputat va ajunge în Parlament cu 600 de voturi, iar altul cu 30 de mii, ce drepturi egale de vot au cetățenii din dreapta și cei din stânga Nistrului? „De aceia noi, după alegerile din 1990 care au fost uninominale, din cauza situației din stânga Nistrului, am trecut la sistemul proporțional, bazat pe liste de partid”, a spus Mihai Ghimpu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.