Traian Băsescu: Tot mai mulţi îşi doresc reunificarea celor două state

Circa 48 la sută din cetăţenii Republicii Moldova şi cel puţin 78 la sută din cetăţenii României îşi doresc unificarea celor două state. Declaraţia a fost făcută de către ex-preşedintele României, Traian Băsescu, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu alegătorii din Chişinău, sâmbătă, 26 noiembrie, transmite IPN.

„În cazul Republicii Moldova a fost înregistrat un progres important, în condiţiile când anterior doar trei la sută îşi doreau unirea cu România. În urma majorării numărului de locuri pentru studenţii moldovenii în instituţiile de învăţământ din România de la o sută la cinci mii, dar şi a facilitării condiţiilor pentru redobândirea cetăţeniei române, tot mai mulţi locuitori din stânga Prutului îşi doresc reunificarea ţării. Numărul tinerilor moldoveni aflaţi la studii în România este de 20 de mii, iar a celor care au redobândit cetăţenia română este de peste 500 de mii”, a precizat fostul lider de la Cotroceni.

Potrivit lui Băsescu, unirea ar aduce doar beneficii pentru cele două state: „Mai sunt şi în România sceptici care se opun unirii, că adică suntem săraci şi nu trebuie să unim cele două sărăcii. Unirea doar va consolida ţara. După unire România are şansa să devină principalul furnizor de produse alimentare pentru Europa, în al doilea rând, populaţia României va creşte cu patru milioane, fapt care va duce la majorarea numărului de mandate în Parlamentul European. În al treilea rând, România va demonstra că îşi respectă istoria”.

Traian Băsescu a făcut aluzie şi la Igor Dodon, preşedintele ales al Republicii Moldova: „Mi-a plăcut să aud că Igor Dodon şi-a mai potolit elanul privind Uniunea Vamală şi a spus că va consulta poporul”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.