Băsescu la Chişinău: Obiectivul vieţii mele este să văd unirea

Liderul Partidului Mişcarea Populară din România, Traian Băsescu, a declarat că dacă va ajunge în lista deputaţilor, va face tot posibilul pentru a apropia evenimentul unirii Republicii Moldova cu România. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei întâlniri electorale pe care a avut-o Băsescu la Chişinău, transmite IPN.

Ex-preşedintele României a promis că una din acţiunile pe care le va întreprinde imediat ce va accede în Parlament va fi formarea unui minister al unificării. „Vom înfiinţa în România Ministerul Unificării, care va coordona implicarea tuturor instituţiilor statului în apropierea actului unirii”, a spos fostul lider de la Cotroceni.

Traian Băsescu a mai spus că întreprinde măsurile necesare pentru anularea taxelor pentru dobândirerea cetăţeniei române: „Moldovenilor le-a fost furată cetăţenia română, nu este corect ca ei să plătească pentru redobândirea cetăţeniei”.

Fostul preşedinte al României a declarat că unirea celor două state trebuie să se producă pe cale politică, conform Tratatului de la Helsinki. „ În baza prevederilor acestui document au fost reunită Germania şi separată Cehia de Slovacia. Pe cale politică înseamnă că fie prin referendum, fie prin vot parlamentar”, a precizat Băsescu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.