Avocata Ana Ursachi respinge acuzaţiile de implicare într-un dosar de omucidere

Avocata Ana Ursachi respinge acuzaţiile că ar fi fost implicată într-un dosar de omucidere care a avut loc cu 17 ani în urmă şi susţine că este hărţuită din considerente politice. Apărătoarea a făcut declaraţiile în cadrul unei ediţii speciale a emisiunii „Interpol” de la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.

Avocata susţine că reluarea urmăririi penale pe numele său de către Procuratura Generală este neîntemeiată. „S-a demonstrat că eu nu am avut nicio atribuţie la acel caz. Nu au apărut niciun fel de circumstanţe noi pentru a redeschide dosarul”, a spus Ursachi.

Apărătoarea consideră că redeschiderea dosarului pe numele său este o răfuială politică. „Acest dosar este o răzbunare politică. Am apărat mai multe persoane incomode lui Vlad Plahotniuc şi mi-am expus şi părerea personală. Aşa am devenit incomodă. Am probe că Plahotniuc este cel care decide pornirea, mersul şi finalitatea dosarelor penale intentate la comanda sa”.

Ana Ursachi a prezentat în cadrul emisiunii o declaraţie, care ar fi semnată de Veaceslav Platon la finele anului 2014 şi autentificată notarial, în care acesta recunoaşte că a dat declaraţii false avocaţilor olandezi pentru a-l ajuta pe Plahotniuc să scape de sechestrul pus de justiţia olandeză pe 46 de milioane de euro.

Ana Ursachi este avocata lui Veaceslav Platon, Grigore Petrenco, a unor lideri din PPDA. Procuratura Generală a reluat urmărirea penală pe numele Anei Ursachi pe un dosar deschis în 1998 pentru asasinarea unei profesoare pentru a o deposeda de locuinţă. Ursachi a fost achitată, iar fostul ei soţ, Ruslan Moiseev, şi încă un complice, au fost condamnaţi la ani grei de puşcărie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.