Maia Sandu acuză deputaţii că lipsesc studenţii de posibilitatea de a vota

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, candidată la preşedinţie, consideră că studenţilor li se încalcă dreptul de a vota la alegerile prezidenţiale. Maia Sandu a declarat, într-o conferinţă de presă, că este clar că democraţii, socialiştii şi comuniştii nu doresc ca tinerii să voteze, transmite IPN.

Politiciana a remarcat că deputaţii democraţi, socialişti şi comunişti nu au dorit să accepte spre examinare un proiect de lege al deputatului Valeriu Ghileţchi conform căruia studenţii ar fi putut vota în localitatea în care învaţă, indiferent de unde îşi au reşedinţa, depunând o declaraţie pe propria răspundere. Candidata spune că o atare procedură a fost implementată la alegerile parlamentare din 2014.

„Putem înţelege de ce PDM nu acceptă aceasta, fiindcă vor să-şi consolideze oligarhia. Dar nu înţeleg de ce socialiştii, care se declară în opoziţie, fac aceasta. Le e frică de studenţi?”, s-a întrebat candidata, cerând Parlamentului să-şi revizuiască decizia.

Maia Sandu afirmă că din toate categoriile de populaţie, tinerii sunt cei mai determinaţi să plece din ţară dacă situaţia nu se va îmbunătăţi. Descurajarea lor de a merge la vot va fi un motiv în plus ca să părăsească Republica Moldova.

Preşedinta PAS s-a adresat tinerilor, spunând că ei pot decide viitorul ţării şi i-a îndemnat să se deplaseze acasă până pe 29 octombrie ca să ia certificatul ce le permite să voteze la locul în care îşi fac studiile.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.