Maia Sandu: În condiţiile actuale este mai bine să avem un candidat comun

Preşedinta PAS, Maia Sandu, susţine că în condiţiile actualei campanii electorale pentru alegerile prezidenţiale este mai oportun ca formaţiunea pe care o conduce să desemneze împreună cu Platforma „DA” un candidat comun, pentru a avea şanse să iasă în turul doi. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiuni „Pahomi” de la postul de televiziune „Realitatea TV”, transmite IPN.

„Există mai multe riscuri, cum ar fi numărul mare de candidaţi sau utilizarea resurselor administrative de către PDM. De aceea trebuie să venim cu un candidat comun. Deocamdată, nu am decis, urmează să o facem la finele lunii septembrie în baza a două sondaje efectuate de către instituţii în care avem încredere. Nu ne-am permis să comandăm sondaje în luna august din cauza lipsei de finanţe”, a declarat lidera PAS.

În cadrul emisiunii, Maia Sandu a dat de înţeles că deocamdată nu are încredere deplină în liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase. „Încrederea se construieşte şi nu cade din pod. Avem nevoie de timp ca să construim această încredere, să vedem dacă omul demonstrează că îşi va ţine cuvântul. Suntem în proces de formare a încrederii reciproce”, a precizat  Sandu.

Preşedinta PAS a evitat să ofere un răspuns clar la întrebarea dacă Andrei Năstase este o persoană competentă pentru funcţia de preşedinte: „Am discutat foarte mult asupra profilului preşedintelui şi nu am putut să ajungem la un numitor comun. Vor decide cetăţenii cine este mai competent. Fiecare din noi crede că el va face treabă mai bună”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.