Fermierii cer autorităţilor să întoarcă banii sustraşi din sistemul bancar

Membrii Federaţiei Naţionale a Fermierilor din Moldova se plâng pe condiţiile dificile în care sunt nevoiţi să activeze şi cer autorităţilor să întoarcă banii sustraşi din sistemul bancar, transmite IPN cu referire la o declaraţie remisă de Federaţie.

„Noi, cei care lucrăm pământurile ţării, trăim întotdeauna cu speranţa că va fi mai bine, că ne vom putea uşura munca cumpărând tractoare şi pluguri mai bune, că statul se va întoarce cu faţa spre sat, adică cu faţa la cel care îi pune pâinea pe masă. Dar speranţa noastră e una deşartă, e una de care cei care ne conduc pur şi simplu îşi bat joc”, se menţionează în declaraţie.

Semnatarii afirmă că cei care au sustras banii din sistemul bancar au scumpit creditele, iar agricultorii rămân la banii obţinuţi de la kilogramul de grâu sau de struguri. „Ne-au lăsat cu pensiile nemajorate, cu drumurile nereparate. Tot miliardul acela a scumpit produsele în magazine, curentul şi gazul. Numai munca noastră –  cum a fost ieftină, aşa ieftină a rămas”, se spune în declaraţie.

De asemenea, semnatarii susţin că cele peste 13 miliarde de lei, bani acordaţi sub formă de credit de BNM sub garanţia statului, vor fi restituite de oameni. „La cele 13 miliarde se mai adaugă alte şapte-opt miliarde de lei dobândă. Şi asta atunci când noi, ţăranii, încă mai credem că statului i se va face milă de oamenii ţării, că îi va sprijini, că va pune umărul la dezvoltarea agriculturii şi a satului. Ce fel de stat avem, dacă acesta lasă hoţii nepedepsiţi şi pune tot greul pe umerii oamenilor?”, se mai menţionează în declaraţie.

Membrii Federaţiei Naţionale a Fermierilor din Moldova susţin că vor fi mai uniţi ca niciodată pentru a apăra dreptatea.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.