Viorel Cibotaru: PLDM va face compromisuri la desemnarea candidatului pentru prezidenţiale

PLDM doreşte desemnarea unui candidat comun la prezidenţiale împreună cu partidele de centru-dreapta din opoziţie şi va accepta orice candidat care va fi desemnat. Declaraţia a fost făcută de Viorel Cibotaru, preşedintele PLDM, în cadrul emisiunii „Interpol” de la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.

Cibotaru a spus că PLDM doreşte desemnarea unui candidat comun cu PPEM, PAS şi Platforma „DA” şi a identificat trei variante de desemnare a acestuia. „Prima variantă este ca acest candidat să fie unul din liderii de partid, care are cele mai mari şanse. A doua variantă este desemnarea unui candidat care face parte dintr-un partid, iar liderii partidelor să facă transfer de imagine către acesta. A treia variantă este să fie desemnat un candidat care nu face parte din niciun partid, o personalitate din domeniul artei, ştiinţei, literaturii, care are imagine suficientă pentru a fi votat”, a spus Cibotaru.

Liderul liberal democrat a mai comunicat că PLDM optează pentru cea de a treia variantă, însă va accepta şi candidatul lider de partid sau membru de partid. „PLDM va merge la compromisuri. În politică trebuie să se cedeze”, a declarat Cibotaru.

Preşedintele PLDM consideră că, dacă PLDM, PPEM, PAS şi PPDA vor avea un candidat comun, atunci acesta are şanse să câştige scrutinul prezidenţial, iar dacă fiecare va merge cu candidatul său atunci nu au nicio şansă. Viorel Cibotaru a mai spus că deocamdată cele patru partide discută despre modalităţile de desemnare a candidatului şi că aceste discuţii decurg anevoios:„Cel mai probabil că vom invita specialişti care ne vor ajuta la desemnarea candidatului”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.