Maia Sandu: Patru partide de centru-dreapta discută privind desemnarea unui candidat comun

Patru partide de centru-dreapta – Partidul Acţiune şi Solidaritate, Partidul Popular European, Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Liberal Democrat, au început discuţiile privind desemnarea candidatului pentru prezidenţiale. Însă, doar PAS şi PPDA şi-au exprimat interesul de a avea un candidat comun. Anunţul a fost făcut de către Maia Sandu, preşedintele PAS, în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune Pro TV Chişinău, transmite IPN.

Maia Sandu a precizat că PLDM participă deocamdată la discuţii doar în calitate de observator, deoarece formaţiunea urmează să-şi aleagă un preşedinte şi să calmeze situaţia în interiorul partidului.

Preşedinta PAS a mai spus că nu este exclus că va fi desemnat un candidat din afara politicii. „Prima opţiune este de a desemna un candidat din partidele politice. Dar nu excludem că vom desemna pe cineva din afara politicii”, a precizat Sandu.

La fel, Maia Sandu nu exclude că ar putea fi candidatul la şefia statului. „Eu doresc să candidez. Un sondaj intern în cadrul PAS a arătat că majoritatea membrilor PAS susţin candidatura mea, dar nu este o decizie definitivă. Nu voi insista pe candidatura mea la negocierile privind desemnarea unui candidat comun”, a spus lidera PAS.

Alegerile prezidenţiale au fost stabilite pentru data de 30 octombrie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.