Unirea cu România ar fi o soluţie pentru Republica Moldova, lideri extraparlamentari

Unirea Republicii Moldova cu România ar fi cea mai bună soluţie pentru criza cu care se confruntă Republica Moldova. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN.

Ana Guţu, preşedintele Partidului unionist „Dreapta”, susţine că unica soluţie pentru Republica Moldova este unirea cu România. „România a înregistrat succese importante. Este necesar ca unirea să fie înfăptuită cât mai curând. Cu cât îndepărtăm realizarea actului unirii, cu atât va fi mai greu de înfăptuit”, a declarat Ana Guţu.

Vasile Costiuc, preşedintele Partidului „Democraţia acasă”consideră că integrarea europeană a Republicii Moldova poate fi realizată doar prin intermediul unirii cu România. „UE are acum problemele ei. În viitorii 10-15 ani nu se prevede nicio extindere a Uniunii Europene. Unica şansă de a ne integra în spaţiul european este unirea cu România”, a opinat Costiuc.

Valeriu Cosarciuc, co-preşedinte al Partidului Popular din Moldova, de asemenea consideră că unirea cu România ar fi o soluţie pentru Republica Moldova, însă situaţia nu este favorabilă pentru aceasta. „Personal, consider că reunificarea este o soluţie pentru Republica Moldova. Dar nu cred că acest act ar putea fi realizat acum. Până atunci trebuie să ne rezolvăm problemele”, a declarat Cosarciuc. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.