Duminică la Chişinău se va desfăşura Festivalul Familiei

În această duminică, 22 mai, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, se va desfăşura Festivalul Familiei. Victor Poleacov, conducătorul Organizaţiei „Garda tânără”, a anunţat într-o conferinţă de presă la IPN că acest eveniment este organizat de către membrii Partidului Socialiştilor, dar şi de către mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile.

Victor Poleacov a specificat că duminică, începând cu ora 11.00, în PMAN vor avea loc mai multe activităţi printre care – concursuri pentru copii, dar şi pentru toată familia, se vor face fotografii. Potrivit organizatorilor, evenimentul are ca scop promovarea familiei tradiţionale, formată din bărbat, femeie şi copii, şi a valorilor acesteia.

„Am constatat cu regret că acum duminică va fi organizat un marş al minorităţilor sexuale, care vor merge de la Magazinul Unic spre Piaţa Marii Adunări Naţionale”, a spus Victor Poleacov, care a adăugat că Festivalul familiei se planifică de foarte mult timp, dar nu a apărut spontan.

Deputatul în Parlament din partea PSRM, Vladimir Odnostalco, şi-a exprimat regretul că autorităţile locale au permis desfăşurarea marşului reprezentanţilor minorităţilor sexuale. Parlamentarul îşi mai exprimă regretul pentru faptul că „autorităţile chiar impun, prin adoptarea legislaţiei favorabile, ca propaganda orientării sexuale netradiţionale să fie acceptată”.

Vladimir Odnostalco a făcut apel către familii, către tineri şi vârstnici, să se alăture Festivalului familiei, care este „un eveniment tradiţional şi creştin”. Totodată acesta a condamnat faptul că reprezentanţii minorităţilor sexuale au ales să mărşăluiască prin capitală în preajma Zilei internaţionale a copilului.

Alt deputat socialist, Ghenadi Mitriuc, a subliniat că el îşi doreşte ca societatea moldovenească să-şi păstreze tradiţiile, iar familia să rămână a fi formată din bărbat, femeie şi copii. El a adăugat că are două fiice pentru care îşi doreşte un viitor luminos, ca ele să aibă copiii, iar copiii lor să trăiască şi ei într-o societate sănătoasă. Din punctul lui de vedere, promovarea drepturilor persoanelor de orientare sexuală netradiţională este doar începutul şi urmează şi alte solicitări, cum ar fi legalizarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex.

Duminică în capitală Centrul Genderdoc-M organizează marşul de solidaritate cu genericul „Fără frică”. Scopul acestui eveniment este de a susţine drepturile persoanelor din comunitatea LGBT.

  • victor poleacov despre eveniment.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.