Antoniţa Fonari apreciază activitatea Guvernului în primele 100 de zile ca fiind medie

Preşedinta Consiliului ONG, Antoniţa Fonari, ar acorda o notă medie activităţii Guvernului în primele 100 de zile. Potrivit ei, sunt anumite domenii de activitate ale Guvernului în care s-au înregistrat progrese, iar altele care nu se mişcă deloc. În opinia ei, societatea civilă trebuie atât să acorde întrebări Guvernului, cât şi să aprecieze progresele care se înregistrează, transmite IPN.

„Uneori pe prim-miniştri, pe orice funcţionar şi pe oricare dintre noi, ONG-ist sau ziarist, ne ajută ca oamenii să vadă nu doar gropile în care am călcat, dar şi cele pe care le-am acoperit”, a declarat Antoniţa Fonari.

ONG-ista a menţionat că ceea ce a bucurat-o a fost colaborarea cu Guvernul care a apărut în momentul când au fost mediatizate mai multe cazuri de violenţă în familie. „În contextul acesta, mă întrebam ce este de făcut, de ce atât de multe organizaţii avem pe domeniul ăsta şi nu reuşim să stopăm fenomenul şi că ar trebui o lege care să reglementeze mai bine domeniul. Atunci am mers cu mai multe organizaţii la Guvern şi am mişcat din loc proiectul de lege”, a declarat  Antoniţa Fonari.

Ea a menţionat că acest proiect, care ar trebui să reglementeze mai bine domeniul de prevenire a violenţei în familie şi faţă de femei s-a bucurat de susţinerea Cabinetului de miniştri. Astfel, documentul urmează să fie înaintat spre aprobare în Parlament.

În opinia activistei, nu este suficient ca Guvernul să elaboreze documente bune, trebuie ca şi colegii din Parlament să se gândească din perspectiva durabilităţii proiectului. „Trebuie să ne gândim că tot ceea ce se întâmplă în Guvern nu are finalitate şi durabilitate acolo, este vorba de colaborare şi parteneriat între instituţiile statului şi este vorba şi de cum noi, cetăţenii, cerem unele lucruri”, este de părere Antoniţa Fonari .

În altă ordine de idei, Antoniţa Fonari a menţionat că de la Guvern se aşteaptă unele rezultate privind miliardul furat din sistemul bancar.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.