Comuniştii au depus flori la monumentul lui Lenin

Membrii şi simpatizanţii Partidului Comuniştilor din Moldova au depus vineri, 22 aprilie, flori la monumentul fostului lider bolşevic, Vladimir Ilici Lenin, consemnând astfel 146 de ani de la naşterea sa. În discursul său, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat că valorile lui Lenin sunt actuale şi acum în întreaga lume, transmite IPN.

Vladimir Voronin a menţionat că Vladimir Ilici Lenin a introdus pentru prima dată teoria de echitate socială. Potrivit lui, aceasta este ceea ce îi oferă omului dreptul la o viaţă bună, iar statul nu-l fură pe acest om, nu-l lasă singur în faţa dificultăţilor. Referindu-se la situaţia din Republica Moldova, Vladimir Voronin a menţionat că ceea ce se întâmplă acum este tragic – oamenii nu se pot baza pe lucrări ştiinţifice sau pe idei inovative care i-ar convinge că ceea ce se întâmplă acum este mai bine decât ceea ce a fost în Uniunea Sovietică.

Deputata comunistă, Elena Bodnarenco, a menţionat că Vladimir Ilici Lenin a fost un om mare pe care şi astăzi oamenii îl respectă, îl iubesc, dar sunt şi oameni care se tem. „De ce astăzi, la 146 de ani de la naşterea lui, la 92 de ani de la moartea lui, oamenii se tem de el atât de tare încât îi demolează monumentele, încât încearcă să şteargă nu doar de pe faţa pământului, dar şi din memoria oamenilor, tot ceea ce a fost legat de Lenin? Poate pentru că ceea ce a făcut el a fost atât de corect, atât de necesar şi important pentru omenire, încât nu se doreşte să se păstreze aceasta în memorie”, a menţionat Elena Bodnarenco.

Vladimir Ilici Lenin, născut la 22 aprilie 1870, a fost un revoluţionar rus care a condus partidul bolşevic. De asemenea, Lenin a fost primul premier al Uniunii Sovietice şi fondatorul ideologiei cunoscute sub numele de leninism.

  • elena bodnarenco despre vladimir lenin.mp3
  •     0
  •   

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.