Noul guvernator al BNM îşi începe activitatea

Noul guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei, Sergiu Cioclea, a intrat în funcţie de astăzi, 11 aprilie. Acesta a fost prezentat echipei de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi de ex-guvernatorul Dorin Drăguţanu, transmite IPN.

Andrian Candu a spus că Dorin Drăguţanu a fost numit în funcţie într-o perioadă deloc uşoară. Oficialul i-a mulţumit acestuia că a reuşit să ţină piept influenţelor de tot genul. „Sergiu Cioclea la fel intră în funcţie nu în cele mai bune timpuri pentru economia ţării. Dar sunt sigur că va face faţă datorită pregătirii pe care o are. Consider că BNM are nevoie de un management profesionist. Sunt sigur că va face faţă”, a spus preşedintele Parlamentului.

Dorin Drăguţanu a specificat că modul de selectare a candidaţilor, discuţiile în plenul Parlamentului şi transferul dosarelor de la vechiul guvernator la cel nou este un succes. „Am avut o lună de la data hotărârii Parlamentului. În această perioadă am avut ocazia să discutăm cu noul guvernator despre momentele cheie, despre cele critice, şi despre lucrurile principale care se întâmplă în BNM”, a comunicat ex-guvernatorul instituţiei.

Sergiu Cioclea a menţionat că mereu a avut un respect mare pentru BNM, a considerat că e o instituţie în care lucrează oameni dedicaţi, profesionişti adevăraţi. „Voi încerca să mă întâlnesc cu majoritatea angajaţilor cât de repede posibil ca să stabilim ce avem de făcut. Interesul mass-media reprezintă probabil atenţia majoră a societăţii. Sunt sigur că munca va fi grea, dar sunt sigur că vom avea rezultate bune”, a menţionat noul guvernator al BNM.

În cadrul aceluiaşi eveniment s-a anunţat că săptămâna aceasta delegaţia Republicii Moldova va merge la Washington pentru a participa la sesiunea de primăvară a FMI. Acolo urmează să aibă loc diferite întâlniri cu conducerea FMI şi a Băncii Mondiale.

Sergiu Cioclea a fost numit în funcţie pe 11 martie fiind selectat de o comisie din cei 9 candidaţi înscrişi în concurs.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.