Igor Dodon: Alegeri prezidenţiale concomitent cu parlamentarele anticipate

Alegerile prezidenţiale ar trebui să se desfăşoare concomitent cu alegerile parlamentare anticipate. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele PSRM, Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN.

Liderul socialist s-a arătat convins că alegerile anticipate sunt inevitabile în pofida faptului că s-a revenit la alegerea şefului statului prin vot direct. „Situaţia în ţară este foarte dificilă. În cele din urmă cei de la guvernare vor fi nevoiţi să cedeze, pentru că nu vor putea ţine situaţia sub control”, a explicat Dodon.

Preşedintele PSRM consideră că un motiv în plus pentru anticipate sunt tendinţele unioniste din ultimul timp. „Oamenii sunt foarte îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă în ţară cu unionismul. Peste 70 la sută din populaţie este împotriva unirii cu România. Acest lucru ar provoca un război civil”, a declarat Igor Dodon.

Igor Dodon a respins acuzaţiile liderului PPPN, Renato Usatîi, precum că ar avea o înţelegere secretă cu Vlad Plahotnic de a candida pentru funcţia de preşedinte. „Iniţial, am făcut front comun pentru a răsturna regimul oligarhic. Însă Usatîi s-a supărat pe Curtea Constituţională că nu se încadrează în censul de vârstă pentru a candida la şefia statul. Se comportă ca un copil, căruia i-au luat jucăriile şi s-a supărat”, a declarat Dodon.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.