Apărarea lui Vlad Filat a solicitat încetarea dosarului în care acesta este învinuit

Avocaţii ex-premierului Vlad Filat au solicitat în faţa instanţei să se declare nulitatea rechizitorului, iar dosarul în care acesta este învinuit să fie încetat. Cererea avocaţilor a fost respinsă de judecători. Despre aceasta a comunicat marţi, 26 ianuarie, Igor Popa, avocatul fostului premier, după o nouă şedinţă de judecată. Totodată, reprezentanta acuzării, Adriana Beţişor, a spus că deja la următoarea şedinţă va începe examinarea cauzei în fond, transmite IPN.

Procurorul Adriana Beţişor a spus că la şedinţa de astăzi au fost supuse examinării mai multe cereri ale apărării, iar la şedinţa următoare va începe examinarea în fond. „Şedinţa va începe cu examinarea probelor acuzării, ulterior, dacă apărarea va avea probe, se vor examina şi probele acesteia”, a precizat procurorul.

În ceea ce priveşte depunerea unui demers de către avocaţi de a-i permite lui Vlad Filat să comunice cu presa, Adriana Beţişor a spus că o eventuală comunicare a inculpatului cu presa poartă anumite riscuri. Instanţa anterior s-a expus referitor la acest risc şi de data aceasta a respinsa demersul apărării ca nefondat.

Igor Popa, avocatul lui Vlad Filat, a declarat jurnaliştilor că a cerut încetarea dosarului pe motiv că instanţa a fost sesizată ilegal. De asemenea, apărarea a înaintat instanţei o cerere să i se permită lui Vlad Filat să vorbească în faţa presei şi cererea dată la fel a fost respinsă. S-a stabilit că pe 28 ianuarie, la orele 11.00, va avea loc o nouă şedinţă de judecată la care va fi audiată învinuirea. Vlad Filat pledează în continuare nevinovat.

În altă ordine de idei, avocatul Igor Popa a menţionat că Vlad Filat a transmis mesajul că nu a comunicat cu nimeni dintre cei opt deputaţi liberal-democraţi care au decis să voteze Guvernul Filip. Mesajul său a fost de a păstra unitatea echipei şi a partidului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.