PDM nu exclude formarea unui Guvern neafiliat politic

Partidului Democrat propune crearea noului Guvern nu în baza unei alianţe politice, dar cu votul majoritar al deputaţilor din Parlament. Potrivit liderului PDM, Marian Lupu, rămâne să se găsească consensul pentru a vota un Guvern pro-european de către acei deputaţi care sunt responsabili de viitorul ţării, transmite IPN.

Potrivit liderului PDM, la această concluzie s-a ajuns în cadrul şedinţei Biroului Permanent al partidului.

„Scopul este să avem un Guvern care să nu guverneze cu acordul coaliţiei în faţă, ci cu programul său, care să nu fie dependent de decizii politice, să avem un premier care să nu trebuiască să alerge de fiecare dată la şeful său de partid aşa cum a fost până acum în unele cabinete de miniştri”, a declarat liderul PDM, Marian Lupu.

PDM va iniţia începând de astăzi, 24 noiembrie, consultări cu toate forţele politice din Parlament. „Vom face analiza posibilităţii de a crea o majoritate parlamentară în jurul noului Guvern şi nu în jurul unei alianţe politice, care se dovedeşte dificil de creat la acest moment. Vom discuta posibilitatea ca membrii viitorului guvern să nu fie afiliaţi politic. Acest principiu se răsfrânge şi asupra candidaturii la funcţia de prim-ministru. Noi avem nevoie de un guvern votat să facă reforme şi nu politică”, a declarat Lupu.

Potrivit Partidului Democrat, stabilitatea unui asemenea Guvern nu este diferită de stabilitatea unui Guvern votat de coaliţie.

Totodată, Marian Lupu a menţionat că PDM nu poate face alianţă nici cu partidele de dreapta, nici cu cele de stânga şi nu exclude că în 2-3 zile ar putea avea o concluzie generală şi vor putea avea loc consultări cu preşedintele ţării.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.