Deputaţi AIE 3: Alianţa va supravieţui doar în anumite condiţii

Deputaţi din diferite partide din cadrul AIE 3 îşi doresc păstrarea alianţei de guvernare, însă cu anumite condiţii. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune „Prime”, difuzată duminică, 25 octombrie, transmite IPN.

Sergiu Sîrbu, deputat PDM, susţine că formaţiunea pe care o reprezintă îşi doreşte păstrarea alianţei, dar PLDM trebuie să înceteze atacurile împotriva PDM. „Îmi pare rău că s-a ajuns la această situaţie. Valeriu Streleţ nu are niciun drept ca de la tribuna Guvernului să-l apere pe Filat. Să lase justiţia să-şi facă treaba. Ar trebui să ia exemplul României. Acolo sunt arestaţi frecvent oficiali de rang înalt, însă nu se destramă alianţe, ţara continuă să fie guvernată. Spre că până săptămâna viitoare vom găsi un consens, vom păstra alianţa şi parcursul european”, a spus Sîrbu.

Deputatul PL, Lilian Carp, a declarat că liberalii nu vor vota moţiunea de cenzură înaintată de PSRM, dar nu va susţine nici revendicarea înaintată de PLDM privind demisiile procurorului general şi a directorului CNA. „Este adevărat că unele persoane trebuie schimbate, dar nu prin reglare de conturi, ci pentru că nu-şi fac treaba. Nu văd nicio încălcare din partea Guvernului Streleţ. La fel, consider inoportune demisiile procurorului general şi al şefului CNA, care trebuie să-şi ducă până la capăt lucrul început”, a spus liberalul.

Deputatul PLDM, Tudor Deliu, spune că doreşte păstrarea alianţei, dar nu în condiţiile puse de PDM. „Ne pare rău de situaţia la care s-a ajuns. Ne vom aşeza la masa de negocieri când cei din PDM vor înţelege că nu trebuie să trişeze, când cel mai înalt şi mai mincinos din PDM va înceta să inducă lumea în eroare”, a spus Deliu,

Deputatul socialist, Vasile Bolea, s-a arătat sigur că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului va fi votată joi în Parlament.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.