Vlad Filat rămâne în arest

Ex-premierul Vlad Filat, acuzat de corupţie pasivă şi trafic de influenţă, rămâne în arest. Curtea de Apel a respins astăzi, 23 octombrie, recursul avocaţilor care au cerut casarea deciziei Judecătoriei sectorului Buiucani privind prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arest, transmite IPN.

Igor Popa, avocatul ex-premierului, a declarat după şedinţă că apărarea nu este de acord cu decizia instanţei de apel şi urmează să se adreseze la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Avocatul a mai spus că la CEDO se va invoca privarea dreptului la o apărare eficientă, dar şi încălcarea prezumţiei nevinovăţiei. Potrivit lui, nu există nici bănuială rezonabilă, nici probe care să justifice arestul preventiv. Totodată, avocatul a menţionat că partea acuzării a încercat astăzi să aducă alte probe pentru a completa lipsa de probatoriu în instanţă.

Spre deosebire de precedentele şedinţe de la instanţa de fond, învinuitul Vlad Filat s-a prezentat astăzi în faţa magistraţilor. Acesta a declarat că intenţionat a fost izolat, ca să nu poată vorbi. Filat a menţionat că se simte bine şi că e pregătit moral şi fizic să ducă această bătălie până la sfârşit, până se va afla adevărul. Ex-premierul a mai spus că denunţul lui Şor este unul mincinos şi că el nu cunoaşte acele companii despre care se discută. Potrivit lui, în acest dosar se încalcă prezumţia nevinovăţiei în scopuri politice.

Parlamentul i-a retras lui Vlad Filat imunitatea parlamentară cu votul a 79 de deputaţi, la cererea procurorului general. Procurorii anticorupţie îl acuză pe fruntaşul liberal-democrat de corupţie pasivă şi trafic de influenţă. După votarea în Parlament, Vlad Filata fost escortat la Centrul Naţional Anticorupţie, unde a fost reţinut pentru 72 de ore, iar pe data de 18 octombrie, arestul a fost prelungit cu 30 de zile.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.