Igor Dodon şi Renato Usatîi anunţă că ar putea închide drumurile naţionale în semn de protest

Liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, şi cel al Partidului Politic „Partidul Nostru”. Renato Usatîi, au anunţat că ar putea bloca unele drumuri naţionale dacă cerinţele către guvernare nu vor fi îndeplinite. De asemenea, cei doi au anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă comune, că şi unele străzi din Chişinău ar putea fi blocate de corturi, şi nu doar în zilele de odihnă, transmite IPN.

„Noi am închis bulevardul central pentru două zile. Acesta este abia începutul planului B. Dacă nu va fi nicio reacţie, adică demiterea preşedintelui, atunci ceea ce s-a întâmplat noaptea trecută se va repeta, doar că în zilele de lucru”, a declarat Renato Usatîi.

O altă cerinţă este convocarea duminică, 4 octombrie, a şedinţei extraordinare a Parlamentului  „pentru a pune în discuţie cerinţele poporului”. „Mâine cei 24 de membri ai fracţiunii socialiştilor, la ora 11.00, se vor afla în clădirea Parlamentului. Îi îndemnăm pe deputaţii independenţi să se alăture. Încă mai avem posibilitatea de a soluţiona problema fără destabilizarea situaţiei sociale din Moldova”, a anunţat Igor Dodon.

Simpatizanţii Partidului Socialiștilor și Partidului Politic „Partidul Nostru” au blocat, în seara zilei de vineri, segmentul dintre străzile Serghei Lazo şi Maria Cebotari de pe bulevardul Ștefan cel Mare. Aceștia au instalat corduri pe carosabil, blocând circulația.
 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.