Un originar din Moldova candidează la funcţia de congresman în SUA

Iuriy Seretskiy este un originar din Republica Moldova, care în 1995 a emigrat în Statele Unite ale Americii, iar la alegerile din anul viitor va candida la funcţia de congresman din partea oraşului Sacramento. Acesta declară pe pagina sa oficială de facebook că este inacceptabil ca migranţii din fosta URSS să nu aibă niciun reprezentant la niciun nivel de guvernare în SUA, iar interesele lor nu sunt reprezentate de nimeni, transmite IPN.

Candidatul a emigrat din Chişinău la 19 ani şi ultimii 10 ani locuieşte în oraşul american, Sacramento. Acesta a candidat la funcţia de primar al localităţii Rosevill din SUA, în noiembrie 2014, dar nu a învins în cursa electorală.

Seretskiy scrie pe pagina sa că în fosta URSS s-au dezvoltat oameni foarte talentaţi şi au fost făcute mai multe invenţii, iar aceste lucruri pot fi utilizate şi în folosul ţării pe care migranţii din fosta Uniune Sovietică au ales-o pentru trai – Statele Unite.

Congresul Statelor Unite ale Americii este format din două camere Senatul şi Camera reprezentanţilor, în care şi candidează Seretskyi. Congresmanii din Camera reprezentanţilror sunt aleşi pe o perioadă de 2 ani.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.