Dumitru Diacov despre o posibilă fuzionare PDM cu PCRM: Poate fi un început de discuţie

„Poate fi un început de discuţie. Este bine să avem un partid puternic pe eşichierul de stânga”, astfel a comentat preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, solicitat de IPN, declaraţia liderului Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, referitor la o posibilă fuzionare a PCRM cu PDM în cazul alegerilor preşedintelui şi declanşarea alegerilor anticipate.

„Deocamdată nu există discuţii serioase la acest subiect. Eu demult am spus că Moldova are nevoie de o coagulare a forţelor politice. Am vorbit deja de mulţi ani că este nevoie de o stângă unită şi nu doar Partidul Democrat şi Partidul Comuniştilor, sunt şi alte formaţiuni care promovează stânga europeană. Procesul de fuzionare este foarte anevoios, destul de complicat, de aceea teoretic, noi privim pozitiv unificarea forţelor politice şi crearea unui grup sănătos”, a declarat Dumitru Diacov.

„Dacă e să vorbim, acum, eu cred că mai degrabă va fi vorba de formarea unui bloc. Am înţeles că domnul Voronin a vorbit în lumina unor posibile alegeri anticipate. Deci în cazul unor posibile alegeri anticipate nu este posibil de realizat o fuziune, de aceea trebuie să vorbim despre coagularea forţelor politice – să avem o stângă unită, sănătoasă, bazată pe nişte principii europene clare şi aici e problema şi a viziunilor politice în ceea ce priveşte cursul Republicii Moldova”, a mai spus Dumitru Diacov.

În cadrul unei emisiuni televizate Vladimir Voronin a declarat că, în cazul alegerilor prezidenţiale şi a alegerilor anticipate, nu exclude fuzionarea PCRM cu PDM. Liderul comunist a mai spus că ar accepta funcţia de preşedinte al ţării în anumite condiţii şi este gata să facă coaliţie în Parlament cu partide de centru-stânga.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.