Andi Cristea cere Comisiei Europene să întărească Delegaţiile UE la Chişinău, Kiev şi Tbilisi

Preşedintele Delegaţiei Parlamentului European pentru Republica Moldova, eurodeputatul Andi Cristea a adresat marţi, 8 septembrie, o interpelare în regim de urgenţă înaltului reprezentant pentru politică externă şi securitate, Federica Mogherini, referitoare la planul Comisiei Europene de contracarare a propagandei ruseşti în statele din vecinătatea estică, începând cu Republica Moldova.

Într-un comunicat de presă al biroului europarlamentarului, se precizează că Andi Cristea a cerut Comisiei Europene să întărească Delegaţiile Uniunii Europene din Chişinău, Kiev şi Tbilisi, prin angajarea de personal adiţional care să aibă în fişa postului combaterea campaniilor de dezinformare ale Federaţiei Ruse, precum şi sporirea prezenţei informaţiei imparţiale europene folosind mai multe mijloace audiovizuale interactive şi platforme sociale în limba locală, transmite IPN.

„Uniunea Europeană are datoria să consolideze vizibilitatea acţiunilor sale pentru a arăta clar sprijinul şi angajamentul său faţă de ţările partenere. Sunt necesare eforturi în materie de comunicare strategică în vecinătatea estică, iar o strategie de comunicare cuprinzătoare, eficientă şi sistematică presupune inclusiv personal adiţional angajat în cadrul Delegaţiilor UE în ţările din est care au semnat Acorduri de Asociere cu Uniunea Europeana. Propaganda anti-europeană se combate pe teren, nu doar de la Bruxelles” a declarat Andi Cristea, care este şi membru al Comisiei pentru politică externă a Parlamentului European.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.