Conducerea PCRM şi-a avertizat membrii referitor la coaliţiile la nivel local

Conducerea Partidului Comuniştilor îşi atenţionează colegii aleşi în funcţii de consilieri locali şi raionali să fie atenţi cu cine creează coaliţii. Declaraţia a fost făcută de Vladimir Voronin, preşdintele PCRM, după şedinţa Comitetul Central al formaţiunii, care s-a convocat în şedinţă sâmbătă, 4 iulie, pentru a analiza rezultatele alegerilor locale, transmite IPN.

În cadrul şedinţei, spune politicianul, nu s-a pus accentul asupra statisticii, ci asupra puterii locale create şi cum aceşti aleşi vor executa funcţiile şi ce se va întâmpla cu satele şi centrele raionale din ţară. „Aceasta ne îngrijorează, dar nu ca să conducem noi cu toată ţara”, a subliniat Vladimir Voronin.

Liderul comuniştilor a adăugat că „a ajuns la concluzia tristă că miliardul de euro furat de partidele de la guvernare a influenţat şi campania electorală, care a fost coruptă, alegătorii au fost înşelaţi şi multe alte încălcări au avut loc”.

Politicianul a mai spus că la nivel local nu se poate spune despre nişte coaliţii generale care ar putea fi create şi că totul depinde de numărul de mandate de la un raion sau altul. „Înţelegerea cu liberal-democraţii şi democraţii este aşa de spurcată că ei acuş schimbă placa. Le-am spus băieţilor noştri să fie atenţi cu cine fac alianţe. La nivel central este altă temă”, a declarat Vladimir Voronin, fără să precizeze ce anume este diferit la nivel central.

La începutul săptămânii curente, Vladimir Voronin a remis o scrisoare tuturor fracţiunilor parlamentare pe care le-a chemat la discuţii pentru a putea depăşi criza în care se află Republica Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.